Loading...
Once Upon A Time2019-02-23T11:59:56+00:00

Once Upon A Time…

Every Love Story Is Special On Their Own Way.

The Hersisia Love Story

Love story van Jessie & Miro

We waren op een heerlijke vakantie op Curaçao, het geboorte eiland van mijn man. 
We genoten van het weer, familie en het prachtige eiland. 
Op de laatste avond werd ik naar een privé strand gebracht.
Vol met nieuwsgierigheid kwam ik op het strand aan.
Alles stond vol met brandende fakkels en een hart van bloemblaadjes.
Daar stond hij en stelde mij de grote vraag: Wil je met me trouwen??
Ik twijfelde geen ene minuut en zei meteen JA!

2 jaar later was het zo ver de grote dag: 

30 juli 2011

Avond voor onze bruiloft bleef ik samen met mij zus bij onze ouders slapen. Miro (mijn man) sliep thuis met zijn moeder en onze 1 jarige zoon. De volgende dag werd ik mooi opgetut en in mijn jurk geholpen. Wat was dit een bijzondere moment en ben zo blij dat ik dit met hun heb mogen delen.
Mijn aanstaande man kwam me halen met onze zoon op zijn arm, als ik mijn gevoel in een woord mag omschrijven dan is het: KIPPENVEL!
Samen gingen we naar het gemeentehuis en nadien naar de kerk waar ook onze zoon werd gedoopt.
Tijdens het dienst en het doop van onze zoon werden we emotioneel en de muziek versterkte dit gevoel nog meer.
Nadien gingen we fotos maken en eten met de familie.
Om 20.00 uur begon het feest.
Een mooie combinatie van Antilliaanse en top 40 liedjes.
Alle voetjes gingen van de vloer.
Omdat we van twee verschillende culturen komen, hadden we ook twee verschillende taarten, Nederlandse en Antilliaanse taart. 
Iedereen was tevreden.
Na een avond vol plezier, dansen en veel eten namen we afscheid van onze familie en vrienden en gingen we met de taxi naar huis. 
We kijken terug naar een heerlijke dag!!!

Every Love Story is Beautiful but ours is my Favorite

De nacht voor de bruiloft was een nacht om te ontspannen en terug te  kijken naar alles wat we samen hebben bereikt. Het was een speciale avond, we zouden in het echt verbonden worden door God. Het werd een lange nacht, ook omdat ik steeds naging of ik alles had geregeld, zoals de zaal, hebben we wel genoeg geoefend voor onze dans etc., en zal iedereen die een belangrijke rol spelen op tijd aanwezig zijn. We hebben voor ons huwelijk in principe alles zelf geregeld om er zeker van te zijn dat je niets tekortkomt. Degene die de taak kreeg als (ceremoniemeester) hoefde alleen de controle te houden verder hebben we zelf voor alles gezorgd. We zijn zelf wel mensen die alles tot op de puntjes geregeld willen hebben en geven daarom ook moeilijk dingen uit handen. 

Bruiloft Soba en Rishaimeline 

Ceremonie

De volgende ochtend werd ik heel blij wakker, want het was lekker weer!! De hele zomer was het maar afwachten wat het weer zou doen, maar op 4 juli was het stralend weer de warmste dag van het jaar. Soba maakte zich, samen met zijn familieleden, klaar boven in het huis en ik werd beneden thuis helemaal klaar gemaakt samen met de bruidsmeisjes. De visagiste Leslie Moniz deed mijn haar en make-up en daarna hielp mijn getuigen mij met aankleden. Omdat mijn jurk nogal lastig was om aan te trekken, door de vele lagen en langere sleep, hielpen der meer mensen ook een handje.

Nadat ik helemaal aangekleed was en klaar was voor de dag, ging Soba alvast naar de kerk, dit was namelijk de plaats waar we elkaar voor het eerst wilden zien. Het moment was nu daar, Soba had zijn entree gedaan en liep samen met zijn moeder naar voren. Na hem kwamen de bruidsmeisjes en jonkers naar voren in paren. Nu stond iedereen te wachten op het moment dat ik binnen zou komen. Bij het binnetreden van de zaal stond ik even te kijken van al de mensen die aanwezig waren op onze grote dag. In de verte stond Soba in zijn mooie ivoor/witte pak Wauw. We zijn ingezegend in de Winners Church Intl Tilburg, door pastor Leonard Ranoe. Na de inzegening begon het hele avontuur. 

Fotoshoot

Na de inzegening in de gemeente zijn we vertrokken met de limousine naar de fotoshoot locatie aan de Wandelbos. We hebben paar mooi foto’s gemaakt. Even stond ik stil en keek ik naar iedereen om mij heen, ze waren aan het stralen. Het voelde echt heel speciaal en ik dankte God daarvoor.

Diner & openingsdans

Na de fotoshoot sessie, zijn we gelijk door gereden naar ons feestlocatie. Het feest werd in een prachtige witte zaal gevierd met wat rode toetsen. In het Afrikaanse cultuur is het een soort van traditie, dat de gasten eerst binnenkomen en soms wel een uur wachten voordat het bruidspaar hun intrede maakt. We waren dus al een tijdje op de feestlocatie, maar als de zaal niet vol genoeg is wordt de tijd van binnenkomst van het bruidspaar uitgesteld. Gelukkig hoefde onze gasten niet al te lang te wachten en konden we samen met onze getuigen, bruidsmeisjes en jonkers onze grote entrance maken. Dit is een vreugdevol moment omdat je nu wordt ontvangen als getrouwd koppel. Na onze entrance, werd de avond geopend in gebed. Het was nu tijd om te beginnen aan het diner ook deze werd geopend met gebed. Aangezien wij van verschillende achtergronden komen, hadden wij ervoor gezorgd dat voor iedereen eten naar hun smaak was. Er was rijkelijke buffet met voor ieder wat wils. Tegen 22:00 uur was iedereen uitgegeten en hadden wij onze openingsdans. Het was voor mij een speciaal moment om even samen met Soba bij stil te staan. Na de openingsdans, was er voor onze gasten een verrassende act, dit was namelijk een groepsdans. Vond het super spannend en dacht steeds hebben wij nou wel goed genoeg geoefend, en hoe moet dat nou met mijn jurk dat speelde steeds door mijn hoofd. 

Einde van onze mooie dag

Het was een geweldige avond geworden, heb de longen uit mijn lijf gezongen en de benen van mijn lijf gedanst. Het was het allemaal waard.

Tegen 02:00 uur kregen de gasten een bedankje mee. Rond 05:00 uur was onze dag afgelopen en werden wij door de chauffeur naar Hotel in Alphen gebracht. We sliepen pas om 07:00 en werden om 12:00 weer wakker. 

Smaakvol

Inmiddels is het een paar jaar later en hebben we met onze ouders en de meeste familieleden de bruiloft uitgebreid geanalyseerd. Het woord dat vaak is gevallen, is ‘smaakvol’. En dat is precies wat wij wilden. De hele dag was smaakvol, gezellig, en heel fijn. De sfeer was heel goed, alles ging relaxt en we hebben echt genoten. Een dag om met heel veel plezier en trots op terug te kijken!